top of page

Recent Posts

Archive

Tags

СБАЛО

Академия по Медицинско право с лектор адвокат д-р Мария Петрова

Адвокат д-р Мария Петрова за поредна година беше обучаващ лектор на инициативата на Образователна академия по онкология - Академия по медицинско право.


В рамките на три дни ( 02-04.05.2017г.) български онколози и водещи медицински специалисти имаха възможността да надградят познанията си по медицинско право. Лектор на мероприятието за поредна година беше единствения адвокат в страната, притежаваш и юридическо, и медицинско образование - Мария Петрова.

Проф. Галина Куртева, организатор на академията, обърна внимание на значението на добрата подготовка по медицинско право за специалистите и обеща да продължава да поддържа академията и високия академичен дух.

В рамките на курса по медицинско право адв. Мария Петрова представи разлини практически решения на често срещани правни проблеми в сферата на здравеопазването.

От ръководството на Специализирана болница по онкология гр. София изразиха готовност за реализиране на идеята на адв. Петрова "болничен омбудсман", която да дава възможност за образтна връзка и ефективно разрешаване на проблеми между пациентите и лечебното заведение. Още по време на миналогодишната академия адв. Петрова подчерта предимствата на добрата комуникация и обратната връзка касаеща удовлетвореността на пациентите.

Адвокат д-р Мария Петрова успяваше да поддържа висок интерес у слушателите, като освен правни познания демонстрира и блестящи медицински такива.




bottom of page