top of page

Recent Posts

Archive

Tags

  • БНР

Случващото се във Фонда за лечение на деца безспорно може да се определи като криза - адв. д-р Мария


Случващото се във Фонда за лечение на деца безспорно може да се определи като криза, защото Общественият съвет на Фонда преди промените в правилника имаше доста значима функция в работата на Фонда, но след промените, които се направиха в правилника, Общественият съвет беше пренебрегнат и в момента има една просто спомагателна функция. Това коментира в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" специалистът по медицинско право Мария Петрова:

Не трябва да забравяме, че тези 17 членове на Oбществения съвет са хора, които са положили много усилия и продължават да полагат такива, за да може децата да получават подходящо лечение и родителите им да са по-спокойни в този етап на лечение. Едно такова сътресение, защото това безспорно е такова, няма как да не се отрази на работата на Фонда. Постоянно се говори за Фонда за лечение за деца, но всъщност всеки един родител може да си даде сметка колко отговорни решения се вземат там.

Цялото интервю с Мария Петрова можете да чуете в звуковия файл.http://bnr.bg/post/100740910/maria-petrova-sluchvashtoto-se-vav-fonda-za-lechenie-na-deca-bezsporno-moje-da-se-opredeli-kato-kriza

bottom of page