top of page

Recent Posts

Archive

Tags

  • Mariya Petrova

Съюзът на българските медицински специалисти (СБМС) с нов председател.

Началникът на Военномедицинска академия проф. Николай Петров бе избран за председател на Съюза на българските медицински специалисти (СБМС). Той заменя на поста проф. Асен Гудев, който ръководи Клиниката по кардиология на столичната болница „Царица Йоанна - ИСУЛ".


Мандатът на проф. Гудев изтече, затова се наложи и промяната, станала факт на 23 март по време на редовното общо събрание на съюза, пише skener.news.

СБМС е най-голямото обединение на медицинските научни организации у нас. В него членуват повече от 70 дружества с над 10 000 члена.

Промени има и в Управителния съвет на съюза. За научен секретар е избран проф. Здравко Каменов, началник на Клиниката по ендокринология на „Александровска" болница. Сред останалите членове на Управителния съвет на СБМС са доц. Димитър Буланов, проф. Генчо Начев, проф. Тодор Кантарджиев, проф. Иван Миланов, проф. Татяна Бенишева, проф. Виктор Златков, проф. Асен Николов, проф. Крум Кацаров, проф. Асен Гудев, проф. Стоян Миланов, проф. Георги Тодоров.

Адвокат д-р Мария Петрова, която консултира сдружението, коментира, че Съюза на българските медицински специалисти е и с нов устав. Занапред мандата на ръководните органи ще е три години, като един и същи човек ще може да бъде председател максимум два последователни пъти. Досега мандатът беше две години, а право на него се даваше еднократно.


bottom of page